Skriv ut den här sidan

Gravid i Spånga-Tensta

Du som väntar barn är välkommen till någon av våra mottagningar på Järva och i Västerort där någon av våra erfarna och kompetenta barnmorskor tar hand om dig.

Vi arbetar efter Stockholms läns landstings basprogram. Besöken på barnmorskemottagningen kan se ut som följer. Vi anpassar alltid upplägget efter dina behov och önskemål.

Förstföderska

Vecka 6-12 (inskrivningsbesök)
Vecka 16 (extrabesök vid behov)
Vecka 20
Vecka 25
Vecka 29
Vecka 31
Vecka 33
Vecka 35
Vecka 37
Vecka 39
Vecka 40-41

Omföderska

Vecka 6-12 (inskrivningsbesök)
Vecka 16 (extrabesök vid behov)
Vecka 25
Vecka 29
Vecka 32
Vecka 35
Vecka 38
Vecka 40-41

Under tolv veckor efter att barnet är fött är du välkommen på ett eftervårdsbesök hos din barnmorska på mottagningen. Du gör alla dina kontroller hos din barnmorska på mottagningen och vid behov får du träffa en gynekolog. Alla våra besök är kostnadsfria.

Ultraljud görs i samarbete med auktoriserade ultraljudsmottagningar i Stockholmsområdet. Förlossnings- och föräldraförberedande kurser erbjuds i grupp eller individuellt. Dessa kurser hålls alltid på din mottagning.

Att vänta barn är en stor upplevelse som väcker många frågor, förväntningar och funderingar. Vi guidar och leder dig och din partner genom hela graviditeten. Du och din partner får ett individuellt bemötande och att vi anpassar basprogrammet efter era behov.

Hälsodeklaration för gravida

Fyll i och ta med dig hälsodeklarationen inför ditt första besök.

Senast ändrad: 2016-09-16