Utbildning för nya föräldrar

Vi erbjuder alla blivande föräldrar kostnadsfri föräldrautbildning. Här får du chansen att förbereda dig på föräldraskapet tillsammans med andra blivande mammor och pappor.

Runt vecka 20 är det dags för föräldrautbildning för dig som vill. Här får du värdefull information om förlossningen, olika smärtlindringsalternativ, råd om hur man kommer igång med amningen och mycket annat.

Upplägget skiljer sig lite åt mellan våra mottagningar, men grundinnehållet är detsamma. Ofta är utbildningen uppdelad på flera träffar med olika teman. Du väljer själv vilken eller vilka du vill delta i.

Föräldrautbildning - nätversionen

Eftersom samtliga föräldrautbildningar på plats är inställda tills vidare på grund av covid-19 erjbuder vi en föräldrautbildning via nätet i form av tre filmer. 

Gravid i vecka 20 - barnmorskorna berättar

Video där två barnmorskor berättar om att vara i mitten av graviditeten

Förberedelse tillsammans med andra

Utöver användbara tips och råd från barnmorskan uppskattar många chansen att knyta kontakter med andra föräldrar i samma område. Det kan vara givande att höra andras funderingar, ställa egna frågor eller bara prata av sig lite med andra som är i samma situation som en själv. 

Här tas ofta de första kontakterna till framtida promenadsällskap eller fikakompisar. Många uppskattar också att redan nu träffa föräldrar till barn som kanske så småningom hamnar i samma förskola. 

Bäckenbotten - efter din graviditet

Föreläsning om bäckenbotten efter graviditet.

Föräldrautbildning på alla språk

Vi erbjuder personlig tolk till dig inte har svenska som modersmål. Antingen får du och din eventuella partner individuell utbildning av barnmorskan eller så träffas ni i grupper tillsammans med andra som pratar samma språk. Även föräldragrupper med tolkning på flera språk förkommer. Upplägget skiljer sig mellan våra mottagningar och beror på vilka språk föräldrarna talar där du är inskriven.

Skräddarsydda träffar

Många mottagningar erbjuder också specialträffar för mammor, pappor, förstagångsföräldrar, omföderskor, ensamstående föräldrar och homosexuella par. En del av våra mottagningar är HBT-certifierade och har extra kompetens för att möta föräldrar med olika sexuell läggning.

Hör av dig till din mottagning för att höra vad som erbjuds där.

Välkommen!

Här finns vi

Våra barnmorske­mottagningar finns i hela Stockholm, från Södertälje till Märsta.