Gravid i Åkersberga

Välkommen att höra av dig till oss så fort du fått ett positivt graviditetstest.

Vi vill gärna att du kommer för inskrivning tidigt i graviditeten för att diskutera livsstilsfrågor. Under din graviditet träffar du din barnmorska 8-10 gånger enligt ett nationellt basprogram. Tätare kontroller kan planeras efter ditt behov.

Vi arbetar i en sammanhängande vårdkedja och har nära samarbete med alla sjukhus i Stockholm. Vår målsättning är att du känner dig välkommen och blir väl omhändertagen vid varje besök.

Tveka aldrig att kontakta din barnmorska om du funderar över något!

Läkare med specialistkompetens inom förlossning och kvinnosjukvård finns på vår mottagning en till två gånger i veckan.

Föräldragrupp

Föräldragrupperna består av 8-10 blivande föräldrapar som skall ha barn ungefär samtidigt. Vi träffas vid ett tillfälle i slutet av graviditeten efter att ni har gått på förlossningsförberedande föreläsning på det sjukhus ni valt att föda på.

Syftet med gruppen är att ni skall få möjlighet att träffa andra blivande föräldrar och diskutera föräldraskap, amning och annat som ni tycker är viktigt.

Vi ordnar även grupper efter behov som exempelvis blivande tvillingföräldrar eller unga föräldrar.

Hos barnmorskan

Få koll på vad som händer - från första mötet hos barnmorskan till förlossningen.

Länktips för gravida

Vad är okej att äta? Kan läkemedel påverka fostret? Och hur kommer man igång med amningen? Varsågod, här är våra bästa länktips för dig som är gravid.

Information kring fosterdiagnostik

Svenskt nätverk för information kring fosterdiagnostik har samlat länkar, filmer och informationsmaterial om fosterdiagnostik. Här finns material som vänder sig både till dig som är gravid och till de som arbetar som barnmorska.