Föräldrautbildning

Välkommen på en föreläsning om förberedelse inför födandet, amning och om den första tiden.

Inställd föräldrautbildning

Föräldrautbildningen är inställd tills vidare. Nya datum kommer att presenteras här när vi startar upp föreläsningarna igen. I väntan på att vi ska kunna återuppta våra föreläsningar kan vi erbjuda en föräldrautbildning via nätet i form av de tre filmerna på denna sida.  

Även förlossningssjukhusens storföreläsningar är inställda tills vidare. 

Hur är det att bli förälder?

Föräldraskap och att föda är ett lagarbete och det är därför bra att ha med sig en vän, släkting eller partner till föreläsningen.

Föreläsningarna hålls på Södersjukhuset och Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och leds av våra barnmorskor med lång erfarenhet från mödrahälsovård, förlossning och eftervård.

Föräldrautbildning - nätversionen

Gravid i vecka 20 - barnmorskorna berättar

Video där två barnmorskor berättar om att vara i mitten av graviditeten

Bäckenbotten - efter din graviditet

Föreläsning om bäckenbotten efter graviditet.

Vecka 20-grupp

Alla inskrivna gravida erbjuds besök i grupp runt graviditetsvecka 20 där vi pratar om förändringar under graviditet, amning, bäckenbottenträning och svarar på era frågor kring besvär och/eller oro under graviditeten.

Eftervårdsgrupp

Vår eftervårdsgrupp är för nyförlösta mammor med bebisar. Vi pratar om läkningsprocess efter både vaginal förlossning och kejsarsnitt, knipövningar och träning efter graviditet. Ni får också tid att ställa egna frågor och ventilera eventuella besvär efter graviditet och förlossning.

För tider och bokning till grupperna, fråga din barnmorska eller ring mottagningen.