Välkommen till oss när du är gravid

Samma barnmorska kommer att så långt som möjligt är följa dig hela graviditeten och vården anpassas efter individuella önskemål och behov.

Vi har läkarmottagning med gynekolog en gång per vecka. Varje barnmorska har egen telefon. Du kan nå henne på den personliga telefontiden eller tala in ett meddelande så ringer hon upp.

När graviditetstestet visat att du är gravid så är det viktigt att du och din partner tar kontakt med barnmorskemottagningen så snart som möjligt. Du kommer då att få tid till första besöket.

Första besöket

Första besöket innehåller information om livsstilsfrågor som rökning/droger, alkohol, kost och motion. Du får möjlighet att samtala kring känslor och tankar runt din graviditet och kan ställa frågor till barnmorskan.

Vid alla besök är din partner också välkommen. Du och din partner kommer att träffa barnmorskan som följer er under hela graviditeten.

Vi arbetar utifrån en helhetssyn och ger er individuellt bemötande, stöd, uppmuntran och vägledning. Vi kan även erbjuda stöd hos psykolog samt förmedla kontakt med sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist.

Föräldraförberedelse erbjuds i form av gruppverksamhet där ni ges möjlighet att tillsammans med andra blivande föräldrar växa in i en ny roll.

Vi erbjuder också kostnadsfria kurser i avslappning och andning.

Efterkontroll görs hos din barnmorska fram till tolv veckor efter förlossningen. Då samtalar vi kring graviditet, förlossning, BB-tid, amning, preventivmedel och föräldraskap.

Hos barnmorskan

Få koll på vad som händer - från första mötet hos barnmorskan till förlossningen.

5 pepp till gravida

Samla solljus, prata om oron och ta med partnern på tåget. Så laddar du inför förlossningen.

Länktips för gravida

Vad är okej att äta? Kan läkemedel påverka fostret? Och hur kommer man igång med amningen? Varsågod, här är våra bästa länktips för dig som är gravid.