Graviditet

Du som väntar barn är välkommen till någon av våra mottagningar på Järva och i Västerort där någon av våra erfarna barnmorskor tar hand om dig.

Vi arbetar efter Stockholms läns landstings basprogram. Dina besök på barnmorskemottagningen kan se ut som följer, men vi anpassar alltid upplägget efter dina behov och önskemål.

Förstföderska:

Vecka 6-12 (inskrivningsbesök)
Vecka 16 (extrabesök vid behov)
Vecka 20
Vecka 25
Vecka 29
Vecka 31
Vecka 33
Vecka 35
Vecka 37
Vecka 39
Vecka 40-41
Omföderska:

Vecka 6-12 (inskrivningsbesök)
Vecka 16 (extrabesök vid behov)
Vecka 25
Vecka 29
Vecka 32
Vecka 35
Vecka 38
Vecka 40-41

Under tolv veckor efter att barnet är fött är du välkommen att boka ett eftervårdsbesök hos din barnmorska på mottagningen.

Du gör alla dina kontroller hos din barnmorska på mottagningen och vid behov får du träffa en gynekolog. Alla våra besök är kostnadsfria.

Förlossnings- och föräldraförberedande kurser erbjuds alla i grupp eller individuellt. Dessa kurser hålls alltid på din mottagning.

Att vänta barn är en stor upplevelse som väcker många frågor, förväntningar och funderingar. Vi guider och leder dig och din partner genom hela graviditeten.

Du och din partner får ett individuellt bemötande och att vi anpassar basprogrammet efter era behov.

Föräldraförberedande kurser

Vi har föräldraförberedande kurser på vår barnmorskemottagnin. Kurserna går ut på att förbereda dig/er på förlossningen och det kommande föräldraskapet.

Det är en stor omställning att bli förälder och vi vill hjälpa dig/er att göra den övergången förväntansfull och trygg.

Antalet kursdeltagare är begränsat till mindre grupper där vi tar hänsyn till när man väntar barn och var man bor. Detta för att underlätta möjlighet till nya bekantskaper. Naturligtvis kan vi erbjuda individuell undervisning om så önskas. Om du inte pratar svenska ordnar vi tolk på ditt hemspråk.